Alegerea mingii de squash potrivite

Cele mai uzuale mingi de squash sunt cele cu rosu, albastru, galben si galben dublu. Pentru inceput este recomandata mingea rosie sau albastra, daca nu aveti indicatii diferite de la antrenor sau in cazul juniorilor (unde sunt recomandate mini-mingi).

Aceste mingi le permit jucatorilor in formare, sa-si dezvolte abilitatile de coordonare mana-ochi si sa invete tehnica si mecanica jocului. Unii producatori ofera incepatorilor mingi cu dimensiuni ridicate ceea ce duce la viteze mai mici ale mingii; un exemplu de astfel de mingi sunt cele de la Dunlop, modelul Intro, care este cu 12% mai mai mare decat mingile de marime standard).

Daca nu sunteti de nivel mediu sau avansat, este indicat sa jucati cu mingea albastra sau rosie pana va imbunatatiti jocul, deoarece mingile mai avansate necesita o lovitura mai ampla si un joc cu lovituri mai puternice pentru a tine mingea la temperatura potrivita constant.

Cele mai uzuale mingi de squash

Pe masura ce va imbunatatiti jocul, puteti avansa la mingile galben single, dar nu incercati sa treceti imediat la mingile dublu galben. Jocul cu o minge mult mai dificila poate sa va reduca din performantele jocului. De exemplu, sansele de reusita ale unei mingi lovite cu ajutorul peretelui lateral (eng: boast shot) este mai ridicata cu o minge galben single deoarece saritura acesteia este mai inalta.

Intotdeauna cand jucati cu o persoana sub nivelul Dumneavoastra de joc, se alege mingea potrivita pentru nivelul acestuia.

Trebuia luata in calcul si temperatura ambientala a terenului. In functie de sezonul in care jucati. In perioadele mai reci este indicat sa jucati cu mingile care sar mai mult. Pe terenurile mai reci, inclusiv jucatorii experimentati aleg sa joace cu mingile galben single deoarece cele cu punct dublu nu sar suficient de mult.

Altitudinea terenului de squash poate influenta de asemenea alegerea mingii potrivite jocului. Pe terenurile situate la altitudine ridicata unde presiunea aerului este mai scazuta.

Juniori, Incepatori / Albastru

Ideale pentru juniori si incepatori, aceste mingi au o viteza (hang time) cu 15-40% mai ridicata fata de mingile dublu galben, pentru a-i ajuta pe jucatori sa invete dinamica jocului, caracteristicile mingii si rachetei si pentru a putea mentine loviturile reusite la un nivel constant.

Incepatori / Rosu

Aceste mingi sunt indicate pentru jucatorii care doresc sa-si imbunatateasca jocul sau pentru jucatorii de ocazie, deoarece necesita o forta a loviturii mai scazuta pentru a mentine mingea in aer. Acestea au o viteza (hang time) mai ridicata cu 10-20% fata de mingile dublu galben.

Avansati / Galben

Aceste mingi sunt potrivite pentru jucatorii avansati indiferent de terenul de jos, sau pentru jucatorii experimentati pe terenurile cu temperaturi scazute. Spre deosebire de mingile dublu galben, acestea au o viteza mai ridicata si implicit timpul petrecut in aer de minge este mai ridicat, cu 5-10% mai ridicat ca mingile dublu galben

Experimentat / Dublu Galben

   
Acestea sunt mingile folosite in competitii de catre jucatorii experimentati. Aceste mingi necesita un joc puternic, cu lovituri puternice constante pentru a mentine temperatura mingii la un nivel optim de joc